Koulutus- ja terapiapalvelut Irma Tuisku Oy

Palaute

SEKSUAALINEUVOJA KOULUTUS 30 OP 27.9.2017- 25.5.2018 ROVANIEMI

seksuaaliterapia.jpg

Lapin Kesäyliopisto järjestää yhdessä Koulutus- ja terapiapalvelut Irma Tuisku Oy kanssa vuoden 2017 -2018  aikana seksuaalineuvojan koulutuksen, joka on ammatillinen lisäkoulutus jo ammatin omaaville ihmisille. Koulutus on suunnattu opetus-, kasvatus-, terveys- tai sosiaalialan tutkinnon suorittaneille, jotka haluavat syventää tietojaan ja taitojaan ihmisen seksuaalisuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Perustutkinto tulee olla vähintään opistotasoinen: th, sh, yhteisöpedagogi, sosionomi, sosiaalityöntekijä, fysioterapeutti, toimintaterapeutti jne.

Seksuaalineuvojan koulutuksen suoritettuaan ja perustutkinnon ollessa opistotasoa, opiskelijalla on mahdollisuus hakea Suomen Seksologisen Seuran (SSS) kautta kotimaista auktorisointia. Auktorisointia hakevan tulee olla Suomen Seksologisen Seuran jäsen. Jäsenyyttä voi hakea seuran sivuilla olevalla lomakkeella. Auktorisoitujen ammattilaisten osaaminen, koulutus ja työkokemus on varmistettu auktorisointiryhmän tekemässä arvioinnissa.

KOULUTUKSEN TAVOITTEET:

• osaat keskustella seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä erilaisessa asiakas- ja kasvatustyössä
  • koulutuksen jälkeen osaat toimia seksuaalineuvojana osana ammatillista työskentelyä käyttäen koulutuksessa saamiasi tietoja ja taitoja
  • koulutuksen suoritettuasi sinulla on mahdollisuus hakeutua seksologian jatko-opintoihin (vähintään opistoasteen perustutkinto pohjakoulutuksena vaaditaan).

OPINTOJEN SISÄLTÖ:

• Seksuaaliterveys, seksuaalikasvatus, seksuaalioikeudet
  • Seksologian viitekehys ja seksologian peruskäsitteistö
  • Psykoseksuaalinen kehitys, ihmisen anatomia
  • Seksuaalisuus elämän eri vaiheissa, rakkaus ja erotiikka
  • Seksuaalisuuden moninaisuus, seksuaalisuus eri kulttuureissa
  • Seksuaalisuus ja vammaisuus
  • Seksuaalisuus ja kehitysvammaisuus
  • Toiminnalliset häiriöt seksuaalisuudessa ja niiden hoitaminen
  • Kriminalisoidut näkökulmat seksuaalisuuteen

KOULUTTAJAT:

KM, SHO, kliininen seksologi (NACS), seksuaalipedagogi (NACS), psykoterapeutti, työnohjaaja Irma Tuisku sekä alan asiantuntijaluennoitsijat

OPINTOJEN TOTEUTUS:

Koulutus toteutetaan monimuoto- opintoina, lähijaksot toteutetaan Rovaniemellä.

• 16 lähiopetuspäivää sisältäen opintokäynnin Helsinkiin, 2 päivää (opiskelija kustantaa matkat ja majoituksen) 27-29.9.2017,  22 – 24.11.2017, 11-12.1-2018, 1 -2.3.2018 (HKI), 18-20.4.2018 ja 23-25.5.2018
  • itsenäiset tehtävät, kirjallisuus, ryhmätyönohjaus sekä lopputyö

OSALLISTUMISMAKSU:

ILMOITTAUTUMISET JA KIRJALLISET HAKEMUKSET: